Teisipäevane paneeldiskussioon oli pühendatud võimalikele valikutele madala sündivusega riikides, teatas Delfile Reformierakonna pressinõunik.

Minister Rummo sõnul olid eri riikide esindajate ja rahvusvaheliste ekspertide ettepanekud küllalt sarnased Eesti plaanidega: “Leidsime kinnitust, et käime sama sammu nii Lääne-Euroopa riikide kui Euroopa Liiduga kevadel liituvate riikidega. Kõikjal peetakse oluliseks inimestele suuremate valikuvõimaluste loomist riikliku sunni asemel.”

Minister Rummo sõnul on enamik Euroopa riike Eestiga sarnases olukorras, kus sündivus jääb oluliselt maha rahvastiku taastetasemest ning peab astuma radikaalseid samme, et rahvaarvu säilitada. Eestis rakendatud vanemahüvitis on ministri hinnangul üks teemasid, millega Eesti on lahenduste väljatöötamisest osa võtmas.

Lisaks Paul-Eerik Rummole esindavad Eestit Euroopa Rahvastikufoorumil Riigikogu liikmed Mai Treial ja Andres Kork, immigratsioonispetsialist Mart Nutt, rahvastikuteadlane Kalev Katus, Urve Kask Statistikaametist ning Taavi Rõivas rahvastikuministri büroost.