“Tulgu kohapeale vaatama. Seesama Peipsi rannik siin, kus eestlased ja venelased on sajandeid rahulikult koos elanud, on parimaks näiteks selliste juttude paikapidamatusest,” ütles Rummo.

Rahvastikuministri büroo ja integratsiooni sihtasutus toetatavad mitut Lohusuu valla algatust, nende seas Krimmis elavate eesti laste külaskäike oma esivanemate maale ja Phare programmi raames arendatavaid rahvakultuuriprojekte, teatas BNS-ile rahvastikuministri nõunik Aarne Veedla.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni selgitusel näitavad Venemaa meedia kajastus ja poliitikute avaldused, et Venemaa kasutab ära iga pisematki või olematut fakti, et jätkata propagandasõda, mida Eesti ja Läti vastu juba mitu kuud on aktiivselt peetud.

“Sel nädalal pole olnud ju ühtegi päeva, kui Venemaa poleks mingit avaldust teinud,” ütles Mihkelson Postimehele.

“Kas või see jaburdus, kus Vene välisministeerium andis pressiteate, et Vene keeleteadlased soovitavad Tallinn kirjutada ühe n-iga,” selgitas ta. “No see on ju absurd!”

Mihkelsoni andmeil otsustasid president Vladimir Putin ja ta lähikondlased laiaulatuslikku propagandakampaaniat alustada eelmise aasta lõpus. Mida tahetakse kampaaniaga saavutada, ta ei teadnud.

“Kas eesmärgiks on mingi reaalse provokatsiooni esilekutsumine Eestis, seda ei oska öelda,” lausus Mihkelson.