Siseminister Tarmo Loodus ja kirjanik Paul-Eerik Rummo sõlmisid reedel lepingu, mille järgi kasutatakse Rummo annetatud luuletust ID-kaardi ühes turvaelemendis, teatas ETAle siseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ilona Leib.

Rummo ütles siseministriga kohtudes, et ta on õnnelik ja uhke, et Eesti rikkalikust luulest osutus väljavalituks tema looming. “Sellega leiab aset kunsti ja inimese igapäevase elukeskkonna vaheliste müüride tänuväärne lõhkumine,” lisas Rummo. “Sümpaatne, et kunstiline tekst leiab praktilist kasutust.”

Siseminister möönis, et tekstilise turvaelemendi pakkumine ID-kaardi valmistajafirma TRÜB AG poolt tuli üsna ootamatult, jättes liiga vähe aega, et eraldi luulekonkurssi korraldada. “Peab tunnistama, et luuleridade mõte isikutunnistusel on sümpaatne,” rääkis Loodus.

Tekstilõiku kasutatakse Eesti kodanikule ja Eestis viibivale välismaalasele isikut tõendavate dokumentide seaduse alusel antava Eesti isikutunnistuse kujundamisel turvaelemendis. Luuletuse 12 esimest värsirida kantakse mikrokirjas isikutunnistuse tagaküljele.