Sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige Hannes Rumm kirjutab oma blogis, et Erakond Eestimaa Rohelised loodab Indrek Tarandit kasutada karguna, mille najal pääsetakse järgmisel teisipäeval riigikogus pildile tööpuuduse vähendamise ja majanduse elavdamise teemalisel arutelul.

"Rohelised üllatavad järgmisel teisipäeval avalikkust sellega, et nende eestkõneleja riikliku tähtsusega küsimuses tööpuuduse vähendamiseks on europarlamendi liige Indrek Tarand," kirjutab Rumm.

Rummi arvates on europarlamendi roheliste fraktsioonis tegutseva Indrek Tarandi kaasamine Eesti-kesksesse arutellu loomulik, sest meie rohelistel puudub oma eestkõneleja majanduse ja sotsiaalvaldkonnas.

Samas nendib Rumm, et Tarand võtab riigikogus esinedes endale päris suure vastutuse, sest tööpuudusest vähendamiseks ja majanduse elavdamiseks ei piisa partokraatia sarjamisest, mis on seni olnud tema ainus tugev poliitiline sõnum. "Loodetavasti suudab Tarand meeldivalt üllatada ega kaldu populismi, nagu mitme teise teisipäevase esineja puhul juba ette karta võib."

"Roheliste nägemus majanduse elavdamisest on siiani olnud paraku väga üldsõnaline ning piirdub 80 miljoni krooni eest kliimaagentuuri loomisega, kuigi seda agentuuri nimetab rahandusminister Jürgen Ligi otsesõnu mõttetuks. Veel paremini hoitud saladus on roheliste poliitika tööpuuduse vähendamiseks. Kuna Tarand on piltlikult öeldes see kark, mille najal rohelised teisipäeval liipavad, siis on tal tõesti raske koorem kanda," seisab Rummi blogis.

Teised esinejad selles riigikogu arutelus on Jüri Tamm, Mart Laar, Edgar Savisaar ja Taavi Rõivas.