Rumm ütles, et Repsi toetust on esimeses voorus alahinnatud. Tema arvestuse kohaselt on Repsil 80 häält, Siim Kallasel 70, Marina Kaljurannal natuke vähem, Allar Jõksil 40-45.

Repsi nõrk koht on Rummi hinnangul Keskerakonna ühtsus. Keskerakond on seni olnud ühtselt tema selja taga ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on teda ka kiitnud, aga Repsil tasub karta, et Savisaar võib oma ustavamatel toetajatel paluda hääletada kellegi teise poolt, kahjustades niimoodi Repsi.

Presidendivalimised valimiskogus toimuvad laupäeval. Enne seda tuleb viimane presidendikampaania nädal, kus kandidaadid teevad veel viimase pingutuse.

Anvar Samost ütles, et Siim Kallas kavatseb viimase nädala veeta maakondades õhtusöökidel valijameestega. Ta uskus, et nendele õhtusöökidele tulevad kohale ka need valijamehed, kes on juba otsustanud, et nemad toetavad kedagi teist.

Rumm ütles, et presidendivalimistega on seotud ka Mailis Repsi hiljutine kriitika haldusreformi suhtes, sest valimiskogu liikmetest suurem osa on omavalitsuste esindajad.

Samas uskus ta, et haldusreform tehakse Eestis niikuinii ära ja presidendivalimistel mõtlevad valijamehed ka muule kui vaid haldusreformile.

Lahtine küsimus on sotside käitumine presidendivalimistel. Kui nad ei käi välja Eiki Nestorit, siis on neil vaja otsustada, mida teha oma umbes 40 valijamehega. Rumm arvas, et sotsidel on kiusatus toetada Kaljuranda kui avalikkuses populaarseimat presidendikandidaati.

Samost ütles, et koalitsiooni tervise huvides tahaksid mõned sotsid toetada ka Kallast. Seetõttu ei välistanud ta ka hääletuse vabaks jätmist. "Sotsidele on väga kasulik otsust edasi lükata, et saada rohkem avalikkuse tähelepanu," selgitas Samost seda, miks sotsid otsustamisega venitavad.

Lahtine on samuti, kas EKRE kandidaat Mart Helme saab ikkagi ülesseadmiseks vajalikud 21 allkirja kokku. Kui ei saa, lähevad enamik EKRE valijamehi Rummi hinnangul Repsi taha, sest EKRE-l ja Keskerakonnal on olnud kogu aeg väga hea koostöö. Savisaar andis EKRE poliitikutele oma Tallinna Televisioonis ohtralt eetriruumi, kus nood said kasvatada oma tuntust ja esinemisoskust. Samost arvas, et vast saab EKRE oma allkirjad ikkagi kokku.