Kaljulaid sai ettepaneku kandideerida presidendiks, kui senised presidendikandidaadid, kes olid teinud kogu suve kampaaniat, kukkusid valimiskogus ootamatult läbi. Kuna Kaljulaidi kandidatuur kerkis seejärel nii ootamatult, polnud tal teda aitavat meeskonda ja selle laenas Kaljulaid Jõksilt, kes teatas peale valimiskogu, et loobub presidendikampaaniast.

Anvar Samosti sõnul pole Riisalo kuigi tuntud inimene, kuigi ta on olnud mõjukatel ametikohtadel. Riisalo on olnud IRLi peasekretär ja mitme eduka kampaania juht. "Oma ettevalmistuselt ja isikuomadustelt sobib ta kantselei juhiks hästi," ütles Samost.

Riisalo on Rummi sõnul kodanikuaktivist ja reservkaitseväelane. Ta oli ka ümbermaailmareisi Lennuk tüürimees ja on teinud erinevaid kestusspordialasid.

Samost arvas, et presidendi kantselei juhina ei hakka Riisalo ajama IRLi asja, aga ta oletas, et süüdistused selles võivad tekkida sellest hoolimata.

Homme ametisse astuv Kaljulaid tegi Riisalole ettepaneku asuda presidendi kantselei juhi kohale, Kyllike Sillaste-Ellingule presidendi välisnõuniku, Heido Vitsurile majandusnõuniku ning Urmo Kübarale vabakonna nõuniku ametikohale. Kõik neli on avaldanud valmisolekut ka nendele ametikohtadele asuda.