Rumessen ütles SL Õhtulehele, et Laari väljavahetamine Isamaaliidu esimehe kohalt oleks kasulik kogu Isamaaliidule. “See ei tähenda, et kunagi ei võiks Mart Laar uuesti esimeheks saada,” ütles Rumessen. “Aga praegu oleks erakonna esimehe vahetamine minu meelest enesestmõistetav.”

Rumesseni sõnul on Laari väljavahetamisest räägitud kitsamas ringis ning ka maakondadest on tulnud sellele ideele toetavaid hääli. “Aga eks seda otsustab suurkogu, mis koguneb kevadel,” lisas Rumessen.

Isamaaliit vajab Rumesseni sõnul sellist sisemist uuenemist, et ühiskond saaks aru, mis erakond see on. “Oleme kaotanud positsiooni mitmes omavalitsuses, meie imago on negatiivne. Meil oli rahvuslikke huve kaitsva erakonna maine,” tunnistas Rumessen. “Isamaaliit peab jõudma äratundmisele, mis on selle languse põhjused. Aga miskipärast kardetakse sellist enesekriitilist analüüsi.”

Rumessen väitis, et Laar teatas tagasiastumisest peaministri kohalt päev enne seda juhatuse koosolekut, kus oleks arutatud peaministri tagasiastumist nii, et Isamaaliit saaks koalitsioonis jätkata. “Isamaaliidu juhtkond on teisel arvamusel kui suur osa erakonna liikmeid,” ütles Rumessen. “Ka juhatuse koosolekul avaldasid mitmed inimesed arvamust, et Laari tagasiastumine ei tähenda, et Isamaaliit ei peaks koalitsioonis jätkama.”

Rumesseni sõnul tuleks kolmikliiit lepitada. Rumessen ütles, et ta ei näe vajadust sellise peaministri järele, kes oma jõulise natuuri tõttu algataks uusi suundumusi. Samuti tuleb tema sõnul vältida autoritaarset peaministrit ja pööret vasemale.