Haridusameti kriisikomisjon kuulas vahekokkuvõtte tegemise eel ära lasteaia direktor Ülle Oja ülevaate kriisijärgsetest tegevustest. Direktori sõnul on ta tänaseks vestelnud õpetajate ja lapsevanematega. Alates õnnetuse päevast on lapsevanemaid ja lasteaia personali nõustanud kriisipsühholoog. Kriisikomisjonis jõuti ühise järelduseni, et olukorda arvestades on põhjendatud direktori soov tema tööülesannete ajutiseks peatamiseks, teatas haridusamet.

Kolmapäeva õhtul toimus lasteaia hoolekogu koosolek, kuhu kriisikomisjoni soovitusel kaasati haridusameti esindaja, kriisipsühholoog ning Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse esimees.

Laiendatud hoolekogu istungil anti samuti ülevaade kriisijärgsetest tegevustest. Lasteaia direktor teatas hoolekogule oma soovist peatada ajutiselt tööülesannete täitmine, kuni uurimistulemuste selgumiseni. Hoolekogu jagas kriisikomisjoni arvamust, et ka õnnetusega otseselt seotud õpetaja saaks end paremini koguda teises keskkonnas ning igapäevaseid ülesandeid ajutiselt mitte täites.

Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse esimehe Silvi Suure sõnul toimus hoolekogu istungil konstruktiivne arutelu, kuidas kaasa aidata laste turvalisuse suurendamisele, kasutades teiste lasteaedade positiivseid kogemusi ning lapsevanemate abikäsi. „Keskenduti peamiselt õuevahenditele ning õpetaja tööülesannete täitmisele lastega õueasviibimise ajal,“ täpsustas ta.

Direktorile on leitud asendaja, alates homsest täidab tema ülesandeid lasteaiajuhi kogemusega, praegu Tallinna Priisle lasteaia õppealajuhatajana töötav Merike Plutus.

Kriisikomisjon koguneb taas täna. Koos uue juhiga täpsustatakse edasist tegevuskava. Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul tuleb uuel juhil viivitamatult jätkata kriisikomisjoni ettepanekute täitmist, sest eemaldamata on veel ohtlikuna tunduvad atraktsioonid, täiendavat piiramist vajab laste ligipääs osade ohtlikuna tunduvate mängukohtade juurde ning rakendamist ootavad täiendavad laste järelevalve meetmed. Nõu ja tuge pakub jätkuvalt edasi haridusameti kriisikomisjon.