Varasemast pikem, laiem ja väiksema kaldenurgaga ramp toodi Ringsu sadamasse eelmisel neljapäeval. Navigatsiooniperioodil olid ruhnlased puhta hädas, sest Runöga ei saanud vedada järelkärusid, sõiduautosid ega muid transpordivahendeid.

"Peale- ja mahasõit ei vastanud tingimustele. Kalle oli liiga järsk ja lõhkus autosid. Lisaks jäid rambi vahele meetrised vahed, piiret polnud," ütles Ruhnu vallavolikogu esimees Heiki Kukk.

Ruhnlased kasutasid olukorra lahendamiseks kõike, mis käepärast võtta.

"Algul ehitasime sadamas autode laeva laadimiseks kaubaalustest ja plangujuppidest pealesõidurampe. Vahepeal polnud rampi üldse vaja, sest kraana või Arabella tõstepoom ajas asja korda. Siis ehitasime Kihnu laevade jaoks jälle euroalustest pealesõiduvõimalust," kirjutas Ringsu sadama ülevaataja Priit Kapsta Ruhnu blogis.

Kahe aasta jooksul, mil Runö käigus on olnud, on lõhutud vale kaldtee tõttu nii mõnegi auto tagatuled ja stanged.

Runö kapten Margus Tasa ütles, et probleemile juhiti tähelepanu algusest peale. Alates esimestest reisidest.

Meie Maa päris majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt, miks rambi ümbertegemiseks nii kaua aega läks. Ministeeriumi pressiesindaja vastas, et kuna vajadus rambi järele tekkis uue laeva liinile tulekuga, oleks õigem küsida kommentaari veeteede ametilt, kui laeva tellijalt. Veeteede ametist ametnike puhkuste tõttu vastuseid ei saanud.

Loe kogu teksti Meie Maast.