"Kuigi oleme maailma kriisikollete abistamise poolt, oleme seisukohal, et lahendades teiste kriise läbi Lähis-Ida ja Aafrika immigrantide Eestisse lubamise survestab meie niigi nõrka ja ressursivaest sotsiaalsüsteemi ja rikub meie kultuuriruumi," leiab erakond meediale saadetud teates.

Partei küsib lisaks, et milliseid makse plaanib valitsus ja kelle arvelt tõsta, et aidata tausta teadmata Aafrika seiklejaid paremale elujärjele.

"Eestis on viimase 10 aasta jooksul juba kümnekordistunud asüüli taotlejate arv. Võrreldes teiste EL riikidega on Eesti erandlik seetõttu, et ca neljandik meie elanikkonnast ei kuulu põlisrahva hulka. Meie kohustus on seista selle eest, et Eesti rahva põhiseaduslikud õigused oleks tagatud. Me ei tohi võtta endale kohustusi, mis halvendaksid eestimaalaste sotsiaalmajanduslikku seisu ja mis ahistaks kultuuriliselt põlisrahvast."

Saadetud teates tunnistab Rahva Ühtsuse Erakond, et Eesti ei tohi nõustuda Lähis-Ida ja Aafrika immigrantide vastuvõtu kohustusega.

"Kvaliteetse tööjõu vaba liikumine Euroopas ja väljaspool selle piire on majanduselu edendav, aga lihtsalt inimvoona immigrantide sissevool Euroopasse tuleb peatada. Euroopa Komisjon käitub täiesti vastutustundetult Euroopa põlisrahvaste suhtes, andes sisserändajatele signaali, et nad on Euroopasse oodatud. Tegelikkus on teine- igas riigis, kuhu immigrante on tuhandetes vastu võetud, on kasvanud sotsiaalsed ja kultuuridevahelised konfliktid. Eesti ei tohi korrata vigu, mida teised on teinud. Meie ütleme "ei!" Euroopat ohustavale immigratsioonile. Me peame immigrantide invasiooni tolereerimist kuritegelikuks poliitikaks Euroopa põlisrahvaste vastu."

Euroopa Komisjon teeb mai lõpus ettepaneku ELi ümberasustamiskava kohta, mille raames tagatakse kõikide liikmesriikide peale kokku 20 000 kohta Euroopas selgelt rahvusvahelist kaitset vajavatele põgenikele. Eestile pakutav kvoot on mõttekoja Open Europe andmeil 1,76 protsenti ehk ligi 350 põgenikku.