Kuna Tarand on muu hulgas küsinud, miks Raudsaar kui elvalane Tartu aukodanike nimetamises kaasa räägib, täpsustab Raudsaar kõigepealt sotsiaalmeedia vahendusel seda fakti. "Respekteerin väga Indrek Tarandit isiksusena! Pean aga parandama ühe väite: mina ei ole Elva kodanik. Aastast 2002 olen registreeritud elanikuna Nõo valda (kuskohast on pärit ka minu vanavanavanaisa) ning aastast 2007 olen viibinud Elvas vaid episoodiliselt, jagades aega peamiselt Tartu (Luunja) ja Tallinna vahel," selgitas Raudsaar.

"Mis puutub aga Mart Kadastiku esitamisesse Tartu aukodanikuks, siis kõige sügavama jälje Eesti ajakirjandusse viimase 25 aasta jooksul on jätnud Mart Kadastik, Hans H. Luik ning Igor Rõtov (nimed suvalises järjekorras). Olen seda näinud kõrvalt ning sellest olen ettepanekut tehes lähtunud."

Kadastiku teine aukodanikuks esitaja, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov tõdeb sealsamas Raudsaare avalduse sabas, et mäletab väga hästi pahameelt, mis Kadastiku tegevus omal ajal põhjustas, kuid on talle selle andestanud.

"Paistab, et olen samuti skandaali segatud ja võlgnen selgituse. Ettepaneku Mart Kadastiku Tartu aukodanikuks esitamiseks tegi mulle Tartu linnapea Urmas Klaas, keda tunnen ajast, kui Klaas oli Postimehe peatoimetaja (kelle minu teada just Kadastik omal ajal vallandas). Kaalusin ettepanekut ja otsustasin selle avalduse teha, sest hindan Kadastiku rolli tänapäevase Eesti ajakirjanduse üleshitamisel ülikõrgelt. Ilma Kadastiku ja Luigeta oleks kõik vōinud minna teisiti ja palju halvemini," kirjutas Rõtov.

"Muidugi ma mäletan Kadastiku artikleid 80ndate lõpus, mäletan, millise halvakspanu ja põlguse see autori suhtes toonastes Tartu tudengites põhjustas. Teisalt, täna 30 aastat hiljem, olen vähemalt mina need patud talle andestanud ning arvan, et seda võiks teha ka avalikkus. Ma hindan, et Kadastik võiks olla Postimehe ülesehitamise läbi justkui lunastuse ära teeninud. Ma pole kunagi olnud Kadastiku sõber, pigem vaatasime teineteist konkurentidena altkulmu ning meil olid ka mõned tõsised tülid. See ei takista mind aga kuidagi tema mõjusat rolli respekteerimast. Aga olen nõus Indrek Tarandiga, et otsuse aukodanikuks valimise kohta teevad ikkagi Tartu kodanikud ise oma tõekspidamiste järgi."