Rosimannused on meedias kinnitanud, et nemad ei ole nende vastu esitatud hagi näinud. Samuti on Keit Pentus-Rosimannus Delfile öelnud, et peab poole miljoni euro suurust hagi labaseks väljapressimiseks.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots kinnitas Delfile, et hagi on iseenesest täiesti olemas. Ots täpsustas, et pankrotis OÜ Autorollo ja selle pankrotihalduri Martin Kruppi hagi Rain Rosimannuse, Siim Roode, OÜ Roode & Parnerid, MAQS Law Firm Advokaadibüroo OÜ, Keit Pentus-Rosimannuse ja Väino Pentuse vastu kahju hüvitamiseks saabus 3. detsembril.

Hageja taotles koos hagiavaldusega ka menetlusabi ehk riigilõivust vabastamist. Harju maakohus rahuldas selle taotluse osaliselt ja pakkus võimalust summa tasuda osamaksetena viie kuu jooksul.

Hageja tahab aga täielikku menetlusabi ja polnud seetõttu kohtu pakutud lahendusega nõus. Nii esitas hageja kohtu otsuse peale 12. detsembril määruskaebuse, mille kohus edastas 21. detsembril Tallinna ringkonnakohtule.

27. detsembril jõudis ringkonnakohtusse ka asja toimik ning nii on tsiviilhagi praegu teise astme kohtus. "Hetkel ei ole kohus määruskaebuse osas seisukohta võtnud," märkis Delfile Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu, kelle sõnul tehakse seda ilmselt vähem kui kuu aja jooksul.

Vilu sõnas ka, et tavaliselt saadetakse kostjale infot menetluse kohta pärast seda, kui kohus on hagi läbi vaadanud või vähemalt menetleda võtnud. Kuna vaidlus on takerdunud riigilõivu tasumisse ja kohus pole veel hagiga tegelema asunud, siis pole sellest  Rosimannused veel kohtu käest miskit kuulnud.