„Töötame mõlema teooria tuvastamisega paralleelselt ja otsime eestlasi mõlemast riigist,” kinnitas Rifi, kelle sõnul on eesmärgiks seatdu tabada esialgne röövijate juht Wael Abbas ja teda saatev kaaslane, keda seni pole suudetud leida, kirjutab Eesti Päevaleht.

Viimane operatsioon toimus pühapäeval Madjal Anjari külas, kus leidis aset tulevahetus ja sai surma üks Liibanoni sisejulgeolekujõudude agent ning üks tuntud kurjategija. „Seda kurjategijat, kes tapeti, saatsid veel kolm meest, keda me tunneme ja kes olid seotud eestlaste rööviga. Kahjuks aga pääsesid nad meie käest minema ja neid me ei ole arreteerinud,” kirjeldas Rifi.

Need neli meest, kes on kinni võetud ja kes otseselt osalesid eestlaste esialgses röövis, andsid infot ainult kuriteo esimese osa kohta. „Nad ütlevad, et nad ei tea, kuhu eestlased edasi viidi või kelle käes nad on. Nad ütlevad, et kõike teab Wael Abbas, grupi juht,” rääkis Rifi, kelle sõnul on võimalik nii see, et Abbas hoiab ise eestlasi kinni, kui ka see, et ta on loovutanud eestlased mõnele teisele grupile ja nüüd varjab lihtsalt ennast.Kindralmajor kinnitas, et Madjal Anjari külas, kus suur osa otsinguoperatsioone on toimunud, on elanikud võimude poolel ja teevad nendega heal meelel koostööd: „Välja arvatud umbes kümmekond isikut, kes on kurjategijad ja kel on relvad. Käisin ise seal meie pühapäeval hukkunud agendi matustel ja külaelanikud kinnitasid, et nad toetavad meid igati.”

Eesti Päevalehe andmetel töötasid eilse seisuga Eesti diplomaadid ning teised ametnikud olulise info hankimiseks nii Liibanoni kui ka Süüria territooriumil.