EKRE pressiesindaja Urmas Espenbergi sõnul keeldus Rootsis asuv trükiettevõte Swedish Match EKREga koostööst pärast seda, kui selgus, mida loosung rootsi keeles tähendab. „Põhjenduseks toodi asjaolu, et meie soovitud tekst tikutoosil ei vasta Rootsi ühiskonna sallivust puudutavatele normidele ning on diskrimineeriv," ütles Espenberg Delfile.

EKRE juhatuse liige Jaak Madison ütles Delfile, et novembris oli olemas kokkulepe Swedish Match'i Eesti esindajaga 50 000 tikutoosi tellimiseks. „Saatsin 25. novembril tikutopsi kujunduse, kus ühel küljel oli erakonna lipuvärvid koos logoga ning teisel pool samad värvid koos tekstiga. Saabus aga paraku vastus, et just päev pärast meie saadetud kujundust oli firma juhatus vastu võtnud otsuse, et poliitiliste organisatsioonidega koostööd ei tehta."

Espenbergi sõnul taheti esiti tellida mitme erineva kujunduse ja loosungiga tikutoose, aga kuna see oleks läinud väga kalliks, jäädi ühe juurde. Lõplik loosung valiti välja juhuvaliku põhjal koostatud testgrupi abiga, mis eelistas nelja variandi seast just varianti „Tuld kooseluseaduse pihta!"

Õnneks ei jää poliitikahuviline kodanik valimiste eel siiski tühjade kätega: „Kuna rootslased keeldusid, siis saime lõpuks ühe Leedus asuva firmaga kaubale," ütles Espenberg. Madisoni sõnul on vabaturumajanduse keskkonnas, kus tellija tasub eraettevõttele tehtavate tööde eest, tellimusest keeldumine arusaamatu ja mitte aktsepteeritav.