Kolmest 48-minutilisest osast koosneva teose autorid nimetavad filmi esimeseks kompleksseks kirjelduseks sellest, mis toimus Estonia huku ööl, katastroofi põhjustest ja poliitikute ning ametiasutuste hilisemast käitumisest, samuti kannatustest, mida laevahukk tuhandetele inimestele kaasa tõi.

Filmi esimene osa on pühendatud Estonia hukule ööl vastu 28. septembrit 1994. Teises, põhiliselt Eestile pühendatud osas, soovitakse näidata õnnetuse ajaloolist ja poliitilist tausta. Film haarab ajalooperioodi alates Eesti kuulumisest Rootsi kuningriigi koosseisu 17. sajandil ning jõuab läbi maailmasõdade ja Nõukogude okupatsiooni Eesti taasiseseisvumiseni. Siis sai Estonia laevast eestlaste elulõng ja ühendustee Läänega, projekt, mida Rootsi valitsused toetasid ja tagant kiirustasid.

Kolmas osa kirjeldab inimlikku tragöödiat, mida Estonia hukk eelkõige Rootsis ja Eestis põhjustas. Põhjalikult ja senisest erinevas valguses näidatakse poliitikute ja ametiasutuste käitumist õnnetusele järgnenud ajal, samuti hukkunute omaste ja õnnetusest eluga pääsenute osalust laevavraki ülestõstmist puudutavate otsuste vastuvõtmisel.