Holm, kes kuulub end vasaktsentristlikuks positsioneerivasse Rootsi Rohelisse Parteisse, avaldas sel neljapäeval Põhjamaade Ministrite Nõukogu eestvedamisel korraldatud migratsiooniteemalisel konverentsil Tallinnas Kumus muret selle üle, et tema kodumaa suuremad parteid kipuvad sageli immigrante demoniseerima.

Tema hinnangul on suures osas Euroopas kujunenud olukord, kus inimeste eemale hoidmiseks piirikontrolli abil leitakse raha, kuid immigrantide potentsiaali kasutamisega majanduse ergutamiseks nii hoolega ei tegeleta.

„Endiselt räägitakse, et immigrandid võtavad meie töö ära. See pole õige. Meie riigis ei ole ühte muutumatut kogust töökohti, mille pärast me peame võitlema,“ rääkis Holm. Sisserändajad rakenduvad tema sõnul sageli ettevõtluses ja loovad endale ise töökoha.

Holm toob immigrantide tööjõu vajaduse osas näite Rootsi põllumajandusest – ilma väljastpoolt tuleva tööjõuta jääks Rootsis palju marju korjamata, mis omakorda võiks tähendada ka töökohtade kaotust rootslaste jaoks, sest valdkonnas tegutsevad ettevõtted läheksid lihtsalt pankrotti. Seega aitavad tema hinnangul immigrandid ka olemasolevaid töökohti säilitada.

„Immigratsiooniga saab ainult võita. Me peame küsima endilt, kas me tahame ehitada müüre või sildu,“ ütles ta oma ettekande lõpetuseks.