Küberkaitsekoostöö keskuse direktori kolonel Artur Suziku sõnul on küberkaitse koostöö globaalne väljakutse, mis ei tohi lõppeda NATO piiridega. „Rootsi liitumine küberkaitsekeskusega aitab arendada küberjulgeoleku alast kostööd Läänemere regioonis. Rootsi eksperdid panustavad juba keskuse korraldatud maailma suurima reaalajas tomuva küberkaitseõppuse Locked Shields kordaminekusse,“ ütles kolonel Suzik kaitseministeeriumi pressiteates.

Rootsi kaitseministeeriumi kantsler Jan Salestrand kinnitas, et hiljuti vastu võetud Rootsi riigikaitse kava tähtsustas küberkaitse tugevdamist ja rahvusvaheline koostöö on selleks väga oluline. „NATO küberkaitsekoostöö keskus on olnud oma töös väga edukas, eelkõige kui väljaõppekeskus, aga ka oluline tegutseja rahvusvaheliste suhete ja õigusruumi arendamisse,“ ütles Salestrand. „Tiheda koostöö kaudu soovib Rootsi panustada nii piirkondliku kui globaalse küberkaiste arendamisse.“

Eesti kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marrani sõnul on Eestile oluline, et Tallinnas asuva NATO küberkaitse oivakeskuse töös osaleksid võimalikult paljude kõrge küberekspertiisiga riikide spetsialistid. „Füüsiliste piirideta kübermaailma väljakutsetega toimetulek eeldab laia rahvusvahelist koostööd ning NATO küberkaitsekoostöö keskus on selle hea kehastus. Juba praegu on küberkaitsekeskus üks NATO kõige suurema sponsorriikide arvuga oivakeskusi,“ ütles Marran. „NATO partnerriigi Rootsi osalemisel keskuse töös on suur väärtus uute küberjulgeoleku-alaste teadmiste sünteesis.“

Tallinnas asuv NATO küberkaitse oivakeskus on NATO poolt akrediteeritud keskus, mis viib läbi interdistsiplinaarseid uuringuid ja arendusprojekte, samuti ka küberkaitse-alaseid konsultatisoone, väljaõpet ja õppusi. Keskuse eesmärgiks on tõhustada küberkaitse valdkonna võimekust, koostööd ja infovahetust nii NATO sees kui ka partnerriikide vahel. Keskust mehitavad ja rahastavad liitunud riigid.

Küberkaitsekeskuse liikmelisus on avatud kõigile NATO liikmetele. Praegu on keskusega liitunud Tšehhi, Prantsusmaa, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Holland, Poola, Slovakkia, Hispaania, Ühendkuningriik, Ameerika Ühendriigid ja Eesti. Mitte-NATO liikmest on partnerriigina ühinenud Austria.