Keskkonnaparteilane Angström põhjendas oma kavatsust Eesti valitsuse moodustatud komisjoni neljapäeval avalikustatud raportiga, vahendab PM Online BNS-i uudist.

Tema sõnul on pärast Eestis ilmunud aruannet tugevnenud kahtlused, et sõjatehnikat oli Estonia pardal ka laevahuku ööl.

Angström kirjutas keskkonnapartei koduleheküljel, et Rootsi ombudsman peab välja selgitama, mida on Rootsi kaitsejõud Rootsi valitsuse ja rahvusvahelise uurimiskomisjoni eest varjanud.

Mees on juba varem osutanud kahtlustele, et kellegi poolt välja saadetud tuukrid käisid vahetult pärast Estonia uppumist vraki juures, pääsesid rampi avades autotekile ja sulgesid rambi pärast lahkumist.

Tema kinnitusel olid tuukrite käsutuses töödeks vajalikud ressursid, mida võivad omada ainult kaitsejõud. Ka see, et Rootsi ei lubanud Eesti komisjonil tuukritega kohtuda, tugevdab kahtlusi, leiab Angström.

Parlamendisaadiku sõnul suurendab kahtlusi Rootsi kaitsejõudude segatusest Estonia hukkumisele järgnenud salaoperatsioonidesse seegi, et Rootsi valitsus soovis laevavrakki betooniga katta.

Ka oli sõjatehnika vedu uurinud Johan Hirschfeldti juhitud uurimiskomisjoni ülesanne väga kitsalt piiritletud ja käsitles vaid seda, kas vedu toimus ainult paaril kindlal kuupäeval.