Odenberg lausus intervjuus Postimehele, et tema ei usu, et Estonialt esialgsetel andemetel päästetud, end siis ikkagi kadunud tunnistatud isikud nagu kapten Avo Piht võiks elus olla.

Ka leiab minister, et ta ei näe mingit põhjust, miks Rootsi peaks kedagi või midagi varjama. “Nii Rootsi kui Eesti valitsusel on ühine eesmärk — tuua juhtunusse võimalikult palju selgust. Üle kõige tuleb kindlustada, et midagi sellist enam mitte kunagi ei juhtuks.”

Odenbergi sõnul on tema teada Rootsi valitsus taganud Eesti poolele ligipääsu kõikidele dokumentidele ja materjalidele, mis puudutavad Estonia uppumist. “Ma arutasin seda küsimust ka justiitsminister Rein Langiga, kui ta hiljuti Stockholmis käis, ja meil on selles küsimuses sarnane lähenemine. Nimelt soovime maksimaalset avatust, Rootsi valitsus annab Eesti valitsusele kõikvõimalikku abi ja informatsiooni ja vastupidi.”

Minister lausus, et kuna Rootsis oli juba hiljuti üks komisjon, mis kinnitas, et vähemalt kahel korral veeti Estonial sõjatehnikat, kuid seda ei tehtud ööl vastu 28. septembrit 1994, et pea ta nende poolt edasisi juurdlusi vajalikuks.