"Rahu ajal kõlbab kah, aga kahtlen, kas ta suudab juhtida kaitseväge kriisi või sõja ajal," lausus Roosimägi. "Oli paar situatsiooni, kus nägin, et ta kaotas pea," meenutas Roosimägi.

Terrase valimise põhjuseid vaagides leidis Roosimägi, et valida oligi kas Terrase või Laaneotsale mõne lisa-aasta pakkumise vahel. Kaitseväe juhataja kohale oli Roosimäe teada ka teine soovija, nimelt brigaadikindral Neeme Väli, kes töötab praegu Brüsselis Eesti NATO esinduse juures.

Terrasel on tema hinnangul väga tugev poliitiline toetus. Mis aga Välit puudutab, oli Roosimägi kidakeelne. "Neeme Välit kandidaadina ei võta ma tõsiselt. Kui ma ütlen, mida ma temast arvan, ootab mind vist kohus. Ei taha."

Ent kaitseväes on teisigi kindraleid, näiteks õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar. Roosimägi teada polnud Saarel kaitseväe juhataja kohale ambitsiooni olnud ning pealegi eelistatakse sellele kohale maaväelast, ent Saar pole kunagi maaväes teeninud.

Roosimäe sõnul on kaitseväe juhatajaks sobivate ohvitseride nappus Eesti kaitseväe nooruse probleem. Ta lausus, et andekaid ohvitsere on peale kasvamas, ent neil läheb veel umbes viis aastat, kuni nad selleks ametiks valmis on.