"Eesti spetsialistid on maailmatasemel ja mul ei ole mingit kahtlust, et kui asjad lähevad nii nagu oleme selle rongi praegu teele lükanud, et kõik need protsessid lähevad lõpuni ja meil ei tule mingeid väliseid üllatusi vastu, siis see asi laabub täiesti normaalselt, mitte midagi suurt ei juhtu," vahendab ERRi uudisteportaal Roonemaa sõnu.

Ta lisas, et tõenäoliselt ei saa näiteks mõni arst, kellel on ID-kaardi sertifikaadid uuendamata, esmaspäeval digiretsepte välja kirjutada, kuid nende asemel on olemas paberretseptid. Roonemaa rõhutas, et patsientidel digiretseptide lunastamist apteegis ID-kaardi sertifikaatide probleem kuidagi ei mõjuta.

"Suuri lekkeid ja andmeturbeõnnetusi juhtub maailmas iga päev ja see, et me Eestis peame täna ühte asja natukene putitama ja võib-olla on meil mõni päev, paar-kolm päeva natukene probleeme, ei ole iseg nohu. See on tegelikult täiesti paratamatu nähtus. Ja mulle tundub, et me teeme selle korda, teeme selle hästi korda ja läheme eluga edasi. Arvan, et aasta pärast keegi ei mäletagi seda," rääkis ta.

"Eestlaste ID-kaart, kogu meie e-riik pole selline asi, mille kaks poissi mõtlesid kuskil keldris välja. See on rahvusvahelistele standarditele rajatud, kogu see krüpto pole mingi ühe hullu eestlase tehtud kuskil. Need on kõik samad tehnoloogiad, mida kasutavad Lääne suurfirmad oma kõige suuremate saladuste valvamiseks. Need on rahvusvaheliselt aktsepteeritud asjad," selgitas ta.