Peaminister Taavi Rõivas osales Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko pidulikul ametisse seadmise tseremoonial. Peaminister Rõivas soovis Ukraina rahvalt tugeva mandaadi saanud presidendile õnne vastutusrikkas ametis, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

"Soovin, et kõik teie ametisse asumise kõnes välja öeldud plaanid, eelkõige jõupingutused Ukraina terviklikkuse taastamiseks, õnnestuksid. Eesti toetab teie ja Ukraina rahva püüdlusi," ütles Rõivas Ukraina presidenti tervitades.

Ukraina presidendi ametisse nimetamise tseremoonial oli kohal suur hulk kõrgeid külalisi ja nende poolt väljendatud rahvusvaheline toetus Ukrainale oli selge ja tugev.

Rõivas vestles ka Ameerika Ühendriikide asepeaminstri Joe Bideni, senaator John McCaini ja Kanada peaministri Stephen Harperiga julgeolekuolukorrast.

Peaminister tänas neid toetuse ja panuse eest Euroopa julgeoleku tagamisse, samuti arutati koostöövõimalusi julgeoleku suuremaks kindlustamiseks.

Rõivas kohtub täna ka Ukraina peaministri Arseni Jatsenjukiga. Kavas on lisaks julgeolekuküsimustele arutada ka OSCE missiooni pantvangide olukorda. Samuti on plaanis rääkida kahepoolsetest suhetest, majandusest, Eesti investeeringutest ja regionaalsetest küsimustest.