Rõivas vastas Kallasele Twitteris kuiva õnnesooviga.


Kallas kirjutas täna, et otsuste tegemise alused ega protsessid ei ole Reformierakonnas selged isegi enam mitte juhatuse liikmetele. "Erakonna esimees annab otsustest lihtsalt teada, tihti kuuleme tehtud otsustest hoopis meedia vahendusel. Kes ja kus on otsuse teinud, kui juhatust sellesse pole kaasatud?"

"Kuivõrd koalitsiooniläbirääkimiste käigust ja osalejatest puudus ülevaade isegi juhatuse poolt ametlikult kinnitatud koalitsiooniläbirääkimiste meeskonnal, siis pole ime, et inimestel on raske koalitsiooniläbirääkimiste tulemust tunnistada. Öelda, et mis te nüüd õiendate, kui leping on juba allkirjastatud, pole korrektne, sest inimestel puudus igasugune informatsiooni läbirääkmiste käigu või sisu kohta," kirjutas Kallas.

"Kinnitamiseks pandi tulemus, mis vastuvaidlemist ei kannatanud, sest vastasel juhul oleks löögi all olnud valitsuse moodustamine. Liberaalne põhimõte on governance by consent, valitsemine kokkuleppel. Ilma selle kokkuleppeta on kahtluse all otsuste legitiimsus. Aga just seetõttu on mitmetel fraktsiooniliikmetel raskusi koalitsioonilepingus kokkulepitu järgimisega," lisas Kallas.