Savisaar tegi koos majandusasjatundja Jaan Õmblusega ettepaneku peatada maksualandused ning rajada munitsipaalpoed, mis pakuks kaupa odavama hinnaga kui tavapoed.

“Inimestele rohkem raha kätte jätvate maksualanduste peatamine, kohalikele omavalitsustele lisakoormust andvate ja turgu solkivate munitsipaalpoodide rajamine, aktsiisitõusude peatamisega euro tuleku edasi lükkamine ja pankroti äärel vaakuva Tallinna linna keskerakondlike juhtimisprintsiipide üle võtmine on riigikogu liikme Rõivase hinnangul otsetee Eesti muutmiseks sotsialistlikuks Kuubaks, ainult selle vahega, et meil ei leidu naftat ja ka ilm on kehvem,” leiab Rõivas.

„Kuubal kehtivad tänaseni talongid, riigi kehtestatud hinnad on muutnud poed tühjaks ja elanikud vaeseks,“ lisas Rõivas: „Ka tõde kuulutab riiklik meedia, just nagu kuulutavad Keskerakonna tõde linnaelanike raha eest loodud kanalid,” sõnas Rõivas.

„Eesti on viis aastakümmet talunud riigi kehtestatud hindasid, riigi reguleeritud tootmist ja riigi pealesunnitud käitumist. Seda aega taga nutta on kohatu,“ lisas Rõivas. „Eesti on iseseisvuse taastamise järgselt palju saavutanud ja ainult pime võib seda kõike eitada. Plaanimajandusse tagasipöördumine on viimane, mida Eesti vajab.“