Rõivasele volituste andmist toetas 55 ja selle vastu oli 36 riigikogu liiget, erapooletuid ei olnud.

Rõivas märkis oma kõnes, et kaitsekulud jäävad samaks ehk on ka edaspidi kaks protsenti Eesti sisemajanduse kogutoodangust. "Sellele lisanduvad investeeringud ühendustesse, mis samuti meie julgeolekut tagavad - elektri, gaasi või inimeste ja kaupade transpordivõimaluste näol," ütles Rõivas.

Rõivase sõnul on Eesti inimeste sissetulekud, pensionid ja palgad on liiga madalad ning oma põhjanaabritega võrreldes ikka veel vaesed. "Me tahame muuta töökohtade loomise oluliselt odavamaks ja alustada tööjõumaksude vähendamisprogrammi juba selle valitsusega," märkis Rõivas.

"2015. aastal tõstame pensioni maksimaalses indekseerimise määras ja tagame, et keskmine vanaduspension on jätkuvalt tulumaksuvaba. Selleks, et tagada pensionide kestlik kasv ka tulevikuks, on vaja võrdselt tähelepanu pöörata nii kasvusõbralikule majanduspoliitikale kui ka sammudele tööhõive suurendamiseks," sõnas Rõivas.

Rõivase sõnul sünnib jõukus vaid ettevõtlikkuse kaudu. „Pean väga lugu inimestest, kes julgevad suurelt unistada, ette võtta ning riskida. Riigi asi on luua keskkond, mis ärgitaks ettevõtlust alustama ning töökohti looma just Eestis. Ka nendel ettevõtjatel, kes soovivad vallutada maailma," ütles Rõivas.

"Meie otsuste rahaline mõju 2015. aasta eelarvele on rahandusministeeriumi arvutuste kohaselt 172,1 miljonit eurot ning täpselt sama suur on ka katteallikate maht. Ehk teisisõnu - need otsused ei muuda valitsussektori tasakaalupositsiooni. Riigi rahaasjade korrasolek on jätkuvalt kõige alus, ka see valitsus jätkab tasakaalus eelarvepoliitikaga," rõhutas Rõivas.

Riigikogu liikmete kõnesoovide korral toimub vaba mikrofon. Seejärel annab Rõivas ajakirjanikele intervjuusid.

Täna kell kuus toimub Reformierakonna juhatuse istung, kus pannakse paika väliskaubandus- ja ettevõtlusministri kandidaat. Tegemist on Rõivase valitsuse viimase täitmata ministrikohaga, mis soovitakse kinnitamata info kohaselt anda Reformierakonda mitte kuuluvale inimesele.

Valitsus annab esialgse info kohaselt ametivande kolmapäeval. Peale seda võtavad uued ministrid vanadelt ülesanded üle ja juba neljapäeval toimub valitsuse istung uues koosseisus.