"Kui võtame hoiaku, et igal parteil on oma kandidaat parlamendis ja ollakse algusest lõpuni ainult tema taga, ei ole mingit lootust ühisosa leida," sõnas Taavi Rõivas telefoniintervjuus Kuku Raadiole.

Küsimusele, kas Reformierakonna soosikuks võib saada hoopis Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Eiki Nestor, vastas Rõivas järgmist: "Ärme rutta sündmustest ette, seda ma pigem ei usu. Ka meie erakonnaga seostatud kandidaadid on väga tugevad ja loomulikult on põhjust vaagida, kellelt on võimalus saada toetust erakonnast laiemalt," selgitas Rõivas.

Ka võimalikud salakokkulepped koalitsioonis lükkas Rõivas ümber, sest presidendi valimiseks riigikogus on vaja osa ka opositsioonierakondade häältest. "Riigikogus sellest ei piisa, kui koalitsioon ühes kandidaadis kokku lepib," sõnas Rõivas, ja toonitas, et kes tahes soovib presidendiks saada, peab saama palju laiema toetuse kui ühe või kahe partei soosing.

Lisaks rõhutas peaminister, et Reformierakond ei näe presidendivalimistel kohta suurteks poliitvangerdusteks. "Presidendivalimised ei ole koht, kus peaksime valitsusele alternatiivi otsima hakata. Need mõtted võivad elada opositsioonierakondade unistustes, reaalsus on midagi muud," sõnas Rõivas.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et erakonna juhatus teeb kahe nädala pärast otsuse, kas presidendikandidaadiks saab Siim Kallas, Marina Kaljurand või Urmas Paet.