Rõivas lausus seda vastates Margus Tsahkna (IRL) küsimusele vanemapensioni seni mittekehtiva osa edasilükkamise kohta. "Teie valitsus on otsustanud langetada järgmisest aastast 200 000 lapsed üles kasvatanud ema pensione, igaühel keskmiselt 120 eurot aastas," kritiseeris Tsahkna.

Rõivas polnud Tsahknaga nõus. "See jutt, et järgmisel aastal me kellegi pensione langetame, on minu hinnangul vastutustundetu hirmutamine. Sest järgmisel aastal päris kindlasti Eestis pensionid tõusevad, praeguse prognoosi järgi keskmiselt umbes 23 euro võrra kuus," vastas Rõivas.

Jutt sellest, et juba kehtivat vanemapensioni kellelgi vähendatakse, ei vasta Rõivase sõnul tõele. Vanemapension koosneb kolmest osast, millest kaks kehtivad ja kolmas veel ei kehti. Need kaks kehtivat osa on plaanis täpselt samal kujul ka kehtima jätta. Jätkuvad 2013. aastal ja hiljem sündinud lapse eest ühele vanematest 4 protsendi sissemakse tegemine tema teise pensionisambasse. Juba kehtib ja jätkub muutusteta ka teine osa, mis puudutab neid lapsi, kes on sündinud aastatel 1981–2012, kelle võrra saab lapsevanem kahe aastahinde võrra täiendavat pension.

Edasi lükkub 2018. aastani ühele vanemale iga enne 01.01.2013 sündinud lapse pealt, keda ta on kasvatanud vähemalt kaheksa aastat, makstav pensionilisa ühe aastahinde suuruses.