"Kindlasti avaneb Juhan Partsil enne valimisi võimalus minuga debateerida, isegi korduvalt. Mind väga huvitaks, millised on Partsi seisukohad näiteks julgeolekuküsimustes, samuti selles, kuidas saavutada senisest kiiremat majanduskasvu ning lahendada Eesti jaoks strateegilisi demograafiaküsimusi," kommenteeris Rõivas.

"Olen juba andnud nõusoleku mitmel debatil osalemiseks, kuhu on kutsutud ka teiste erakondade esikandidaadid ning olen arvestanud, et kutseid tuleb veel. Samuti on mul kutseid avalikeks esinemisteks, nii koolides, kohalikes omavalitsustes kui eakate klubides. Annan endast parima, et võimalikult paljud kutsed ajakavasse mahutada," kinnitas Rõivas.

"Esitan oma visiooni Eesti tulevikust ning strateegilistest väljakutsetest 10. jaanuaril Reformierakonna üldkogul ning ootan teiste erakondade juhtidelt sama. Igaüks, kes pretendeerib valitsusjuhi ametisse, peab olema valmis ka ise sisukaid ja terviklikke lahendusi pakkuma, mitte piirduma üksnes ametisoleva peaministri kritiseerimisega," teatas peaminister.

"Loodan, et juhtivate ajakirjandusväljaannete korraldatavetel debattidel osaleb ka Keskerakonna juht ja peaministrikandidaat Edgar Savisaar, sest kõige suurem väärtuste ja seisukohtade erinevus on meil just temaga," leidis Rõivas.