„Riigi lubatud ca 65 miljoniline tasude leevendus põlevkivisektorile on jätkuvalt jõus ja see tuuakse isegi varasemaks. Väide päästepaketi "uppilendamisest" on eksitav,“ ütles peaminister Taavi Rõivas, kommenteerides tänast Eesti Päevalehe artiklit.

„See, kui valitsus otsustab põlevkivisektorile parima abipaketi rakendamiseks töö käigus lihtsalt detaile muuta, ei saa ju ühegi loogikavalemi järgi olla uppi lendamine.“

Märtsi alguses teatas valitsus oma Narva väljasõiduistungil, et raskustesse sattunud põlevkivisektori abistamiseks vähendatakse ressursi- ja saasteatasusid. Päästepaketiga seotud eelnõude ettevalmistamise käigus sai selgeks, et saastetasude vähendamise asemel on juriidiliselt mõistlikum püstitatud eesmärgini jõudmiseks rakendada muid võtteid. Seetõttu otsustati plaanitust enam ja tagantjärele vähendada ressursitasusid.

„Mis on selle meetme nimi, see on sekundaarne küsimus. Kriisis ettevõtete jaoks tuleb sama suur riiklike tasude leevendus nagu valitsus lubas ja isegi varem kui esialgu prognoosisime. Kui see on "uppilendamine", siis mul pole sõnu,“ rõhutas Rõivas.

„Eesti Päevaleht on oma pealkirjaga selgelt avalikkust eksinud ja eriti kahetsusväärne on, et Ida-Virumaa elanikele mõjub see selgelt hirmutamisena.“

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et valitsuse saastetasude vähendamine põlevkivisektorile oleks suure tõenäosusega keelatud riigiabi.

Loe artiklit siit!