Demokraatlike protsesside all pidas Rõivas silmas, et ise valitsusse kuuluvad IRL ja SDE peavad valitsusele umbusaldust avaldama.

"Oleks ebademokraatlik kui ma võtaks aluseks kellegi SMS-i ja saadaks valitsuse laiali," ütles Rõivas, viidates eilsele Jevgeni Ossinovski tekstisõnumile, millega sotsid talle koostöö lõppemisest teada andsid.

Rõivase sõnul soovib ta, et umbusaldajad talle riigikogu saalis silma vaataks, eriti IRL. Küsimusele, mida ta nende silmis näha loodab, vastas Rõivas: "Loodan näha teatavat südametunnistusepiina, sest IRL-i huvides ei ole kindlasti vasakpööre."

Taas kinnitas peaminister, et ei pidanud salaja läbirääkimisi Keskerakonnaga, mida koalitsioonipartnerid Reformierakonnale ette heitsid. "Saan öelda täie südametunnistusega, et ei ole Reforierakond pidanud minteid kõnelusi, ei ole andnud keegi kellelegi mandaati koalitsiooniläbirääkimisi pidada. Mis huvi oleks meil enda valitsust lõhkuda?" küsis ta.

"Sellised jutud võib ühemõtteliselt ümber lükata. Vandenõuteoreetikutele meeldiks kasutada veel nime Rosimannus. Aga ilmselt nad teavad, et ta on Eestist kaugel ära," kommenteeris ta väiteid, et üks Keskerakonnaga kõneluste pidaja oli Kristen Michal.

Veel peatus peaminister välisreaktsioonidel valitsuskriisi ja võimalike arengute osas. "Olen pidanud väliskolleege rahustama, et Jüri Ratas isiklikult ei ole üldse nii halb inimene," sõnas ta.

"Aga see ei ole juhus et eesti on olnud paljudest oma saatusekaaslastest edukam riik," hoiatas Rõivas.