Rõivas soovitas Keskerakonna fraktsiooni arupärijatel parem kaasa aidata sellele, kuidas tegelikult Eesti inimeste elu paremaks muuta.

"Te toote inimeste toimetulekuteema lauale ja üritate öelda, et kui Eesti miljoni euro asemel taotleks Euroopa Liidult 1,5 miljonit eurot abiraha, siis sellega oleks võimalik inimeste toimetulekut parandada," kritiseeris Rõivas. See on tema sõnul küll oluline detail, aga ei aita Eesti inimesi paremale elujärjele.

"Aitab see, kui peres oleks mõlemal vanemal töö," pakkus valitsusjuht alternatiivi. "Eestis tööpuudus väheneb, Eestis tahetakse töökohti luua, sest meil on soodne majanduskeskkond. Teiseks aitab see, kui palgad ja pensionid kasvaks ja neid ei kasvata mitte ilukõned ja nõudmised."

"Vaesust aitab oluliselt vähendada ka see, et kõik, kes tahavad tööd teha, saaksid tööd teha," kõneles Rõivas. "Teil on võimalus sellele kaasa aidata hääletades töövõimereformi poolt."

Riigikogu keskfraktsioon esitas peaministrile arupärimise, mis puudutas Euroopa Liidu toiduabi suurust, viidates, et Euroopa abifondile andmeid saates tahtis valitsus näidata Eesti vaesust Euroopale paremas valguses, kui see tegelikult on.