„Eestil ja Poolal on väga lähedane julgeolekutunnetus,“ ütles peaminister ja lisas, et see väljendub näiteks Ukraina konflikti põhjustest ning hetkeseisust aru saamises, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Peame jätkama Ukraina toetamist ning meeles pidama, et olukord ei ole stabiliseerunud,“ sõnas peaminister. Üheskoos leiti ka, et sanktsioonidega Venemaale peab jätkama senikaua, kuni Ukraina territoriaalne terviklikkus ja suveräänsus on taastatud.

Üheskoos arutati ka muutunud piirkondlikku julgeolekuolukorda. „Poola aktiivne roll julgeolekuvaldkonnas on oluline ning Varssavi NATO tippkohtumisel on potentsiaal olla meie regiooni jaoks ajaloolise tähendusega,“ ütles Rõivas.

Peaminister Rõivas ja president Duda arutasid ka majandus- ja energiasuhteid ning transpordiühendusi, näiteks Rail Balticu projekti. Rõivase sõnul on Poolal oluline roll Balti riikide energiajulgeoleku tagamisel. „Elektri- ja gaasiühendused Poola ja Leedu vahel on oluline samm edasi vähendamaks Balti riikide energiaisolatsiooni ühendades meie turu Kesk-Euroopaga,“ ütles Rõivas.

Peaminister Rõivas ja president Duda rõhutasid, et energia- ja taristuprojektid, mis toovad läbi paremate ühenduste riike teineteisele lähemale, peavad olema prioriteetsed.

„Heade ühenduste olemasolu ei ole mitte ainult majanduslikult kasulik tarbijatele, vaid on ka märgilise tähtsusega muutunud julgeolekuolukorras,“ ütles Rõivas.