Jaak Jõerüüt ei soovinud oma isiklikku otsust ületähtsustada - austame tema tahet ning soovime talle südamest kõike paremat,“ ütles Reformierakonna juhatuse liige Taavi Rõivas Delfile.

Jaanus Tamkivile teadaolevalt on Jaak Jõerüüt rääkinud erakonnast lahkumisest juba varemgi tulenevalt oma töös diplomaadina ja vajadusest olla poliitiliselt neutraalne. „Küllap see otsus siis nüüd teoks saigi,“ sõnas ta.

Rõivas leiab, et Jaak Jõerüüt on ka pärast poliitikast lahkumist Eesti jaoks olemas. „Suursaadikuna Rootsi Kuningriigis on tal jätkuvalt väga oluline roll kanda,“ ütles Rõivas ja lubas, et kui ta Stockholmi satub, läheb kindlasti saatkonnast läbi ning soovib Jõerüüdi erakonnast lahkumise põhjuseid temalt endalt kuulda. „Loodetavasti tekib võimalus ka sel teemal Jaaku silmast silma kuulata.“

Rõivas ütles, et ka pärast kriitikat erakonna aadressil on meeleolud erakonnas jätkuvalt töised. „Kindlasti soovime kriitikast järeldusi teha ja targemana edasi minna,“ lausus ta.

Tamkivi sõnul on kõik Eesti erakonnad alaliselt seisus, kus ühiskonnas on erakonnaga rahulolematuid ja vastaseid alati rohkem kui pooldajaid. „Paraku see nii on ja kõik erakonnad peavad sellega arvestama,“ sõnas Tamkivi.