Rõivas tõdes Delfile antud intervjuus, et Eestil ja Suurbritannial on ühesed vaated selles osas, mis puudutab Euroopa Liidu edasist tööplaani, ent konsensusele ei jõutud Euroopa komisjoni presidendi isikus.

"Minu hinnangul on Jean Claude Juncker hea kandidaat Euroopa komisjoni presidendiks ja me teame, et David Cameron ei toeta Junckeri kandidatuuri. Pigem isegi ta ei toeta seda, et automaatselt Euroopa parlament nimetab esikandidaadid ja selle järgi tekib automaatselt Euroopa ülemkogul vajadus see kandidaat ametisse nimetada," ütles Rõivas.

Rõivas lisas siiski, et kuigi avalikult on Eesti Junckerit toetanud, siis Euroopa komisjoni presidendi valimise protsessi küsimuses on ka Eestil teatud kahtlusi.

"Kui Eesti inimesed valisid Euroopa parlamenti, siis vaevalt, et keegi valis konservatiivide poolt, kuna Juncker on esikandidaat või siis liberaalide poolt, sest Guy Verhofstadt on nende esikandidaat. Seetõttu ma arvan, et liikmesriikide valitsustel peab olema edaspidi kindlasti presidendi valimisel aktiivne roll," rääkis Rõivas.

Hoolimata Cameroni ja brittide Euroopa Liidu kriitikast toimus kohtumine Rõivase sõnul siiski sõbralikus õhkkonnas. Eesti peaminister nentis ka, et Cameronile ei saa EL-i kriitilisust pahaks panna.

"Loomulikult me peame britte mõistma. Nende jaoks on oluline see, et Suurbritannia saaks Euroopa Liidus jätkata ja nende seisukohad oleks arvestatud. Sellest tuleb aru saada ja ma kohe kuidagi ei saa ette heita, et Cameron näebki Euroopa juhtimise personaalia küsimusi teisiti, kui mõned teised riigid," ütles Rõivas.

Rõivase sõnul arutasid nad koos Suurbritannia peaministriga ka septembris toimuvat NATO tippkohtumist Wales`is ja Eesti peaminister edastas Cameronile oma arvamuse sellest, mis selle tippkohtumise tulemus peaks olema. "Nendes riikides, kes on NATO liikmed Venemaa vahetus läheduses, neis peab olema sarnaselt teiste riikidega NATO kohaolek nähtav," ütles Rõivas.

"Kindlasti oli Cameronil ka oluline kuulda, et mida meie, kui Venemaa vahetu naaber konkreetselt olukorrast arvame ja meie hinnangud toimuvale on brittidega väga sarnased olnud, et siin ei ole suuri üllatusi," rääkis Rõivas.

Rõivas edastas Cameronile ka tänusõnad prints Harry külaskäigu eest.

Reedel kohtub Rõivas Saksamaal liidukantsler Angela Merkeliga. Kohtumisel arutatakse kindlasti Saksamaa ja Eesti majandussuhteid ja räägitakse julgeolekust.