Reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivas ütles, et ehkki lehed kirjutavad tülist, siis teinekord ei jõua ajalehtedes avaldatavat ära imesteda. "Seda, et meil on olnud valitsuses tulised arutelud, me ei ole salanud, on olnud maailmavaatelisi erimeelsusi, mõnikord on ühiselt kokku lepitud asjade osas hiljem teistsuguseid seisukohti võetud. Aga meil on põhjust neist õppida, rahulikult edasi minna, tänased arutelud valitsuses olid väga konstruktiivsed ja rahulikus toonis," rääkis Rõivas.

"Ei saa öelda, et mesinädalad oleks, aga inimesed pingutavad selle nimel, kõik ministrid pingutavad, et pilt kokku saaks," sõnas ta.

Sven Sester (IRL) lisas, et valitsus on suure töö ära teinud. "Need erimeelsused, mida on püütud peegeldada, on üle võimendatud, ma olen kindel, et täna suudame jõuda kokkuleppele ja riigieelarvestrateegia raamidesse panna."

Kui ajakirjanik avaldas kahtlust, kas valitsus suve ja sügist näeb, siis sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev vastas: "Olen optimistlik, et tuleb suvi ja seejärel sügis ja sealt ka järeldus, et ka valitsus näeb nii suve kui sügist. Eks ikka võimendust meedias on, see käib asja juurde, aga arutelud on konstruktiivsed."

Erakonnakaaslase Urve Palo seisukohad maksumuudatuste osas ei ole Vassiljevi sõnul midagi erakordset. "Nõndanimetatud soolotsemisest, arvamusi nii kütuse kui majutusasutuste maksuerisuse osas on avaldatud erinevatest erakondadest, aga edasi liikumine on valitsuse ühine soov. Loomulikult võivad olla erinevad nägemused, aga meil on konstruktiivne keskkond. "

Peaminister Taavi Rõivas arvas, et osa kriitikast on valitsus ka ära teenitud vähese põhjendamise ja selgitamisega.
"Küllap me oleme pahameelt natuke ära teeninud. Kui meil olid koalitsiooniläbirääkimiste ajal tulised vaidlused ja meil pärast ei olnud enam jaksu visioone jagada, aga tagantjärele targana oleks tulnud juba siis valikuid rohkem seletada ja põhjendada. Meile mõned asjad tundusid väga pikalt läbi vaieldud, aga avalikkusega ei jaganud. Oleme püüdnud eelarvestrateegia tegemisel algusest peale kirjeldada oma valikud laual. Kõige suurmaid teemasid oleme teiega jaganud, aga need pole sugugi lihtsad valikud," ütles Rõivas.