Rõivas vastas IRLi esimees Urmas Reinsalu küsimustele vastates, et riigieelarve tehakse valmis alles sügisel augustis valmiva majandusprognoosi andmete järgi. Ta lükkas tagasi ka süüdistused sellest, et Reformierakonna ja SDE koalitsioon kavatseb püsikulusid reservide arvelt kasvatada.

Ta kritiseeris IRLi selle eest, et veel viimaseid nädalaid valitsuses olles tegid nad mitu ettepanekut, mis oleksid riigi kulusid oluliselt tõstnud, aga mille katteks IRL rahaallikat välja ei pakkunud. Samuti imestas ta, kuidas IRLi kuuluv Sven Sester veel koalitsiooni kuuludes toetas käibemaksudeklaratsiooni eelnõu, opositsiooni sattudes aga enam ei toetanud.

"Lastetoetuste tõus ja tööjõu maksukoormuse langetamine – öelge otse välja, kummale neist te vastu olete? 11. märtsil ütles teie erakonna liige Margus Tsahkna, et lastetoetusi tuleks tõsta. Tema ütles seda selliselt, et isegi katteallikat ei ole vaja, peaasi, et tõusevad. Nüüd, kui me tõstame lastetoetusi katteallikat ette nähes ütlete te, et ei, seda ei tuleks teha," kritiseeris Rõivas IRLi väidet, et uus valitsus tõstab püsikulusid.

"Kas ma pean loetlema veel mõningaid teie enda ettepanekuid viimasest seitsmest päevast, kus te olete ise teinud ettepanekuid konkreetsete kulude tõusuks? Mulle väga meeldiks opositsiooniga pidada diskussiooni ja mulle väga meeldiks opositsiooni kuulata, aga ma satun kimbatusse, sest teie seisukohad ei muutu mitte üksnes nädalate ja kuudega, vaid lausa päevadega. Kumma IRL-iga ma siis dialoogi pidama peaksin?" küsis Rõivas.

Andrus Ansip juhtis samas diskussioonis tähelepanu sellele, et maksu- ja tolliameti ametlikel andmetel on meil esimese nelja kuu jooksul sel aastal laekunud 30,9 protsenti riigieelarvesse aastaks kavandatust ja see on viimase kümne aasta kõige suurem laekumine riigieelarvesse protsendina kogu eelarvest.

Rõivas vastas, et lisaks aasta alguse headele maksulaekumistele annab põhjust optimismiks ka see, et esimeses kvartalis tõusid oluliselt ka inimeste sissetulekud. Keskmine palk tõusis 7,3 protsendi ja mediaanpalk 8,9 protsendi võrra.