"Kui riik seab piiranguid kodanikele, siis peab olema kindel veendumus, et need piirangud on efektiivsed ja täidavad eesmärki. Alkoholipoliitikas on väga täpselt teada, milliste sammude mõju on leidnud teaduslikku põhjendust ja millise puhul kinnitust pole või on mõju küsitav," vastas Rõivas.

"Riik peab keskenduma sammudele, mille puhul on lootust, et nad päriselt probleemi lahendamisele kaasa aitavad.

"Sooviksin näha detailseid ettepanekuid, kuidas me tagada, et alaealiste alkoholitarbimine väheneks. See on murekoht number üks," ütles Rõivas.

"Murekoht number kaks on see, kuidas vähendada süstemaatilist liigtarvitamist, ka see on väga selge riskigrupp, on teada meetmed, mis toimivad ja nendega tuleb samm-sammult tegeleda."

Mis puudutab energiajookide müüki alaealistele, siis selle kohta pole peaministri sõnul debatt veel alanudki, aga selle küsimuse selgeks vaidlemiseni tuleb jõuda.

Üleeile ei toetanud riigikogu eelnõu, mis nägi ette teha valitsusele ettepanek töötada välja eelnõu, mis keelaks energiajookide müügi alla 16-aastastele noortele.

Eile arutas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni algatatud alkoholiseaduse täiendamise seaduse eelnõu (111 SE). Eelnõu näeb ette keelustada tankla territooriumil asuvates ehitistes alkohoolse joogi jaemüük. Juhtivkomisjoni majanduskomisjoni ettepanek oli eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Selle poolt hääletas 55, vastu oli 26 ja erapooletuks jäi kaheksa Riigikogu liiget. Eelnõu langes menetlusest välja.