"Järgmise nädala jooksul on võimalik liituda kõigil, kes tahavad. See on tõehetk, siis selgub, kui palju kandideerijaid koguneb," ütles roheliste riigikogu fraktsiooni liige Marek Strandberg Delfile.

"Praegu on kindlalt lubanud meie nimekirjas kandideerida Kaarel Tarand, Eerik-Niiles Kross ja Artur Talvik. Loodan, et paarkümmend neid ikka koguneb – igas ringkonnas üks või mõni," rääkis Strandberg erakonnavälistest kandidaatidest.

"Need ei ole peibutuspardid, vaid inimesed, kellel on midagi öelda," kinnitas ta.

Erakonna seest on roheliste nimekirjas tänaseks 70 inimest. Kui nimekiri järgmise nädala lõpus sulgub, siis kogunevad kandidaadid kärajale, kus otsustatakse, kes millisel kohal nimekirjas on.

Kross: ma pole veel lõplikult otsustanud

Eerik-Niiles Kross ütles Delfile kommentaariks, et ta pole siiski kandideerimist päris lõplikult otsustanud. Kross kinnitas, et roheliste koostatud nn elurikkuse manifestile on ta küll alla kirjutanud, kuid lõplik otsus ükskikkandidaadina riigikokku kandideerida vajab veel kaalumist. Roheliste erakonda ta igal juhul astuda ei kavatse, võimalikku nimekirjaga liitumist peab aga põhjendatuks osalt just seetõttu, et rohelised ei avalda survet erakonnaga liitumiseks. "Tegu on mõistliku erakonnaga, mis seni on võib-olla liiga kitsalt lähenenud, tegelikult võiks rohelist maailmavaadet rakendada väga paljudes valdkondades."