Riigikogu valimisteni jäänud kuudel keskendub 55-liikmeline volikogu roheliste peamiste valimissõnumite lihvimisele, teatas erakond.

Volikogu on erakonna kõrgeim valitav organ üldkogude vahelisel ajal, mille üheks peamiseks ülesandeks on erakonna programmiliste seisukohtade kujundamine.

"Riigikogu valimisteni on jäänud alla viie kuu ning kavatsen kogu volikogu töö suunata sellele, et saaksime tänasele kuuele kohale järgmises riigikogus lisa," sõnas Peep Mardiste.

Roheliste volikogus Tartu piirkonda esindav Mardiste pidas oluliseks teematoimkondade aktiveerimist ning laiapõhjalist arutelu valimisplatvormi lõpetamisel. "Hoida tuleb nii loodust kui inimest ning sellele saab toetuma ka meie tulevikku vaatav visioon valimistel."

Volikogu 55 liikmest umbes poole moodustavad piirkondade esindajad, lisaks kuuluvad volikokku erakonna liikmetest riigikogu ja kohalike omavalitsuste volikogude saadikud ning erakonna valitud kogude esindajad. Põhikirja kohaselt käib volikogu koos vähemalt neljal korral aastas.

Volikogu esimeheks kandideerisid Peep Mardiste kõrval ka Paul Lettens, Andres Siplane ja Marek Strandberg. Erakonna volikogu mandaat kehtib kuni järgmise üldkoguni, mil valitakse uued volikogu liikmed ja juhid.