“Roheliste loosungiks Tallinnas on “Õhk puhtaks!” ning seda sõna otseses mõttes,” märkis Marek Strandberg pressiesindaja vahendusel.

“Puhta õhu eelduseks on mitmekesine tegevus. Mitmekesisem transport, sest linnaõhk on mürgine, kuna see linn on kujundatud autode mitte inimeste jaoks. Mitmekesisem elukeskkond mitte jätkuvalt linna jagatus poodide ja voodite aladeks,” lisas ta.

Strandberg on seisukohal, et linnaelu saab ka Tallinnas olla, ja peabki olema, kordi inimsõbralikum, kordi säästlikum, kordi tervislikum, kui me seda senini näinud oleme.

“Nagu teeb hea kirurg oma tööd mitte poliitilistest kaalutlustest, nii tuleb kujundada ka linnakeskkonda ennekõike kõige paremast teadmisest lähtuvalt. Seda suudavad rohelised ja seda suudan ka mina rohelise linnapeana: tuua teadmine arukast linnakorraldusest ja koostööst kogukondadega Tallinna,” selgitas Strandberg.

Strandbergi sõnul on hea linn see, mis ei raiska oma kodanike aega, raha ja energiat. “Tallinn täna seda ei ole ja me teame, kuidas teha Tallinnast inimestest pidav ja aega mitte raiskav linn. Selle kõige käigus saab puhtamaks ka Tallinna õhk,” toonitas ta.

Strandberg on teatanud, et Tallinna linnapeaks valituna lahkub ta riigikogust ning pühendab oma teadmised ja tegevused puhta õhuga linna loomiseks.

EER Tallinna juhatus kinnitas reedel ka Tallinna volikogu valimiste programmi, mis kannab nime “Roheline lubadus” ja mis 28 ettepanekuga seab eesmärgiks linnaelanike ühishuvid.

Tallinn tuleb muuta taas inimsõbralikuks ja roheliseks linnaks, kus kõigil selle elanikel oleks mõnus elada. Rohelised lubavad hoolitseda selle eest, et linnavõim säästaks maksumaksja raha ning seisaks hea tervisliku, kultuurse ja lastesõbraliku linna eest. Kesksel kohal on selles kodanikuühiskonna ja otsedemokraatia arendamine ning monopolide tegevusest johtuva elukalliduse vähendamisele suunatud meetmed, leiavad rohelised.

EER Tallinna juhatuse esimees Olev-Andres Tinni sõnul on roheliste programm inimkeskne. “Rasketel aegadel peab linnavõim tegema kõik, et toetada linnaelanikke sõltumata rahvusest või erakondlikust kuuluvusest,” märkis Tinn ja toonitas, et Tallinn tuleb muuta taas inimsõbralikuks ja roheliseks linnaks, kus kõigil selle elanikel oleks mõnus elada.

“Suurõnnetuse ohuga ettevõtted tuleb Tallinnast välja viia. Vee- ja küttekulusid on võimalik märkimisväärselt vähendada. Täiest arusaamatu on ka, miks peab välismaa ettevõte teenima Harjumaale mahasadava vihmavee eest tallinlaste rahakoti arvelt üüratut kasumit,” tõdes Tinn.

“Rohelised teavad, kuidas koostöös aktiivsete ja tarkade linnakodanikega “Rohelisi lubadusi” täita,” lisas Tallinna valimiskampaania juht Paul Lettens.

Erakond Eestimaa Roheliste Tallinna piirkond esitas ringkondade valimisnimekirjad tähestikulises järjekorras, mis on Eestis täiesti uus lähenemine.