Nädalavahetusel Viljandis kogunenud juhatuse liikmed tõdesid, et ei saa leppida demokraatlikul teel valitud juhatuse ja kogude kukutamisega ning kavatsevad lasta Strandbergi erakonda sobivuse küsimuse üle otsustada erakonna liikmetel.

“Kogesime selle juhtumi kaudu, et mis tahes kodanikeühenduses võib rakendada “Strandbergi skeemi”, minnes omavoliliselt ühenduse nimel tehinguid sõlmima,” tõdes erakonna juhatuse liige Riho Raassild. “Kõrge poliitilise kultuuri saavutamine noores erakonnas ei ole lihtne, aga jätkame tööd selle nimel,” lisas Raassild.

Mullu 21. novembril toimus Raplas roheliste üldkogu, kus valiti arvuka ülekaaluga uus juhatus ja volikogu. Erakonna liige Andres Murdvee, tegutsedes eelmise esimese eestkõneleja Marek Strandbergi toetusel, vaidlustas need üldkogu otsused 1. detsembril kohtus. Erakond hagi ei tunnistanud.

Kogu erakonna seljataga ning volitusi omamata sõlmitud kompromiss viis olukorrani, et Harju maakohus andis erakonna juhtimise õiguse üle enne viimast üldkogu ametis olnud kogudele.