"Nimelt kinnitas Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu kohalike volikogude valimiste kajastamiseks korra, mille tulemusena on Eestimaa Rohelised kohalike omavalitsuste teemalistest kajastustest riigitelevisioonis ja -raadios lihtsalt välja lülitatud. Täpsemalt öeldes, kõrvaldatud tugevamate poliitiliste konkurentide jalust, jõuvõttega, poliitilist tasakaalu sätestavaid seadusi eirates. Rohelistel  puudub erakonnana võimalus olla kajastatud avalikes aruteludes ning erakonna ametlikke esindajaid pole rahvusringhäälingu raadio- ja teleesinemistele kutsutud," teatab Erakond Eestimaa Rohelised oma avalduses.

Formaalseks põhjuseks tuuakse asjaolu, et esindatud on need erakonnad, millised on juba esindatud kohalikes omavalitsustes. Tõsiasi on paraku selles, et Rohelisi ei olnud erakonnana olemas enne eelmisi kohaliku omavalitsuste volikogude valimisi ning seetõttu ei saagi erakond olla esindatud neis.

Küll on Roheliste olemasolu täna Eesti poliitikas kinnitust leidnud fakt ning selle asjaolu eiramine nii rahvusringhäälingu nõukogu kui rahvusringhäälingu enda poolt on enam kui arusaamatu.

„Mul on selle kõige juures raske uskuda riigimeedia juhtide erapooletust või poliitilist sõltumatust,“ tõdes EER esimene eestkõneleja, Tallinna linnapeakandidaat Marek Strandberg. „Vähemalt ühte selget kokkuhoiukohta riigimeedia eelarves tean ma kindlalt ja see on eetikanõunik, kes sellise ebavõrdse ja tasakaalustamatu kajastuse puhul istub vaikselt nagu „kult rukkis“,“ rääkis ta.

Strandbergi arvates pole eetikanõuniku amet muud kui rahvusringhääling eneseõigustuse mehhanism, millel eetika ja muu sellisega on üsna vähe pistmist. „Kuidas üldse saab eetiliste libastuste vastu kaitsta võimaliku libastuja poolt palgatud inimene. Kas eetikakontroll ei peaks olema mitte sõltumatu,“ imestas Strandberg.