Eestimaa Roheliste korraldatud sündmused on osa ülemaailmsest aktsioonist, kus erinevad riigid toovad laiema üldsuseni keskkonnateadlikule käitumisele üleskutsuva sõnumi. Praegu on kliimapäevaks registreeritud juba 6391 aktsiooni 187 riigist. Tallinnasse kogunevad  ka Roheliste erakondade esindajad üle maailma, et osaleda Euroopa Rohelise partei 13. suurkogul.

„Kliimakõnni eesmärgiks on inspireerida inimesi teadvustama kliimakriisi ja leidma võimalusi kliimamuutuste mõju vähendamiseks,“ rõhutas EER esimene eestkõneleja, riigikogu liige Aleksei Lotman.

„Paljude teadlaste hinnangul on Maa atmosfääri süsihappegaasi (CO2) pikaajalise kontsentratsiooni ohutu tase õhus kuni 350 ppm (miljondikku), mis on praeguseks juba ületatud,” tõdes Lotman. „Eesti põlevkivienergeetika tõhusus on madal, seega on põhjalikud muutused meie energeetikas vältimatud.”

Eestimaa Roheliste peasekretär Ain Kabali sõnul on rohelised veendunud, et vaid otsustavalt üheskoos tegutsedes suudame tagada elamiskõlbliku keskkonna meie lastelastele.

Toompealt kell 12.30 algav kliimakõnd teeb vahepeatuse Meriton Grand Hotelli juures, kus kõndijaid tervitavad sõnavõtuga Euroopa Rohelise partei suurkogul osalejad. Tegemist on esimese üle-Euroopalise partei suurkoguga Eestis. Lõpp-peatuseks on Tammsaare park, kus on püsti roheline energiapunkt. Rahvusvahelise kliimapäeva õhtupoolikul esitleb Rohelise Akadeemia Filmiklubi ArtCafe’s (Pärnu mnt. 18) prantsuse režissööri Yann Arthus-Bertrand’i keskkonnateemalist filmi „Kodu“ („Home“, 2009).