Eestimaa Roheliste üritus on osa ülemaailmsest aktsioonist, kus erinevad riigid toovad laiema üldsuseni keskkonnateadlikule käitumisele üles kutsuva sõnumi, teatas erakonna pressiesindaja.

„Kliimakõnni eesmärgiks on inspireerida inimesi teadvustama kliimakriisi ja leidma võimalusi kliimamuutuste mõju vähendamiseks,“ selgitas Noorte Roheliste liige, kliimakõnni eestvedaja Rasmus Lahtvee.

Peatselt toimub Taanis Kopenhaagenis Kliimakonventsiooni osapoolte 15. tippkohtumine, kus püütakse kokku leppida olulisi samme kliimamuutuste ohjeldamiseks. Teadlaste hinnangul on Maa atmosfääri süsihappegaasi (CO2) pikaajalise kontsentratsiooni ohutu tase õhus kuni 350 ppm (miljondikku), mis on praeguseks juba ületatud.

Rasmus Lahtvee sõnul ei ole Eesti teinud piisavalt kodutööd kliimamuutuse vähendamiseks. „Meie põlevkivienergeetika tõhusus on madal ja linnatransport halvasti korraldatud,“ tõi Lahtvee konkreetseid näiteid.

Rohelised on veendunud, et vaid otsustavalt üheskoos tegutsedes suudame tagada elamiskõlbliku keskkonna meie lastelastele.