Facebookis korraldatud netimängu populaarseim kandidaat, Keila konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Madis Melzar on juba nõustunud kandideerima 2011. aasta riigikogu valimistel üksikkandidaadina Roheliste nimekirjas Harju- ja Raplamaal, teatas erakonna pressiesindaja.

Roheliste eeskõneleja Aleksei Lotmani sõnul on erakonna nimekirjas üksikkandidaadi või erakonna liikmena kandideerima oodatud kõik, kel elu edendamine Eestis korda läheb. „Vabavalitsus on tänuväärne algatus meenutamaks, et Eestis on veel väga palju kompetentseid kodanikke, kes võiksid olla ka head rahvasaadikud,“ lisas Lotman.

Vabavalitsus.ee on Roheliste valimiseksperiment, mis sai alguse samanimelisest veebilehest ning arendati edasi Facebook´i mänguks.

Veebirakendustel saab iga inimene esitada ettepanekuid ning anonüümselt hääletada, kes ja miks võiks uute tegijatena riigikokku kandideerida. Lisaks saab soovitada kandidaate valimisringkondade lõikes ja ministrikohtadele. Samuti saab esitada juba välja käidud kandidaatidele küsimusi.