Ringhäälingunõukogu poolt kinnitatud ERR-i valimiste korra järgi pääseb igasse regionaalsesse “Valimisstuudiosse” viis regiooni pikimat nimekirja. Neli kohta loositi ülejäänud nimekirjade ja erakondade vahel ETV otsesaates “Ringvaade”. Sama mehhanismi järgi sai igasse saatesse ka üks üksikkandidaat. Kokku esineb igas saates kümme kandidaati.

Selliselt kehtestatud korra puhul pääsevad kohalike omavalitsuste volikogude valimisi kajastavatesse saadetesse oma vaateid tutvustama viis parlamendis esindatud erakonda, kuigi parlamendis teatavasti on esindatud 6 erakonda. Ülejäänud erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid jäävad aga enamuses põhjendamatult ilma võimalusest piisavalt tutvustada oma seisukohti avalikus debatis teiste kandidaatidega, teatas roheliste meedianõunik.

„Kahetsusväärsel kombel on kehtiv ERR nõukogu otsus KOV valimiste kajastamisel põhjendamatult kallutatud viie parlamendis esindatud erakonna kasuks,“ tähendas EER peasekretär Ain Kabal.

„Avalikku raha kasutav ja avalikõiguslik ERR peaks aga püüdlema ühiskonnast ja poliitilisest maastikust tasakaaluka pildi loomise poole, andes valimistel osalejatele võrdsed võimalused oma ideede tutvustamiseks sõltumatult valimistel osaleja õiguslikust vormist või valimiskandidaatide nimekirja pikkusest,“ märkis Kabal.