EER esimese eestkõneleja Peeter Jalaka sõnul arutati 2011 riigikogu valimisnimekirjade järjestamise printsiipe. “Erakonna juhatus näeb valimistele eelneval aastal ühe peamise ülesandena erakonna liikmete suuremat kaasamist ja neile otsustusõiguse andmist. Hea on tõdeda, et samamoodi arvas ka erakonna volikogu, jättes valimisnimekirjade järjestamise täielikult erakonnaliikmete otsustada,” rääkis Jalakas.

“Otsustati senisest veelgi rohkem arvestada naiste rolli ja osakaalu Eesti ühiskonnas ning anda naistele neile õigusega kuuluv positsioon erakonna valimisnimekirjades nii üleriigiliselt kui piirkondades,” sõnas peasekretär Ain Kabal.

Eestimaa Roheliste volikogu juhatajaks valiti Andres Siplane, tööelus Pakendiringluse teenindusjuht, kelle sõnul on Eestimaa Roheliste poliitika kujundajana vaja rohkem praktiseerida just volikogu rolli.

“Asejuhataja valimistel saadud suure toetuse põhjal võib julgelt öelda, et Eestimaa Rohelised toetavad naiste ja noorte suuremat rolli poliitikas,” märkis volikogu asejuhatajaks valituks osutunud Laeva vallavanem Maris Aleksaðin.