"Kohtusse andsime asja sellepärast, et nimetatud kord välistas ühe parlamendi erakonna, antud juhul roheliste osavõtu ETV-s ja Eesti Raadios toimuvatest valimisdebattidest, kus teised rahva poolt riigikogusse valitud erakonnad on esindatud, kuid nemad saavad oma plaane, arusaamu, ideid valimiskampaanias esitleda täiel määral nendel debattidel. Meilt on see võimalus võetud," põhjendas erakonna peasekretär Ain Kabal Delfile.

Tema sõnul on ringhäälingunõukogu funktsioon tagada vastavalt seadusele poliitiline tasakaal riigimeedias. "Paraku on nõukogu toiminud vastupidiselt seadusele ning teadlikult rikkunud poliitilise tasakaalu printsiibi – tulemus ei anna kaua oodata, rahvusringhäälingu debatid on poliitiliselt kaalutud,“ ütles Kabal.

Riigikogu roheliste fraktsiooni liige Marek Strandberg kinnitas, et õiglusel ja vabadusel pole hinda. „Sõnavabadust ei saa lasta riigimeedial loosida ega jagada seda almusena. Soovitused osta alternatiivset eetriaega kommertstelevisioonist on küünilised ning ringhäälingunõukogu liikmete suust tulevatena suisa ebaadekvaatsed,” lisas ta.

Ringhäälingunõukogu poolt kinnitatud ERR-i valimiste korra järgi pääseb igasse regionaalsesse “Valimisstuudiosse” viis regiooni pikimat nimekirja. Neli kohta loositakse ülejäänud nimekirjade ja erakondade vahel ETV otsesaates “Ringvaade”.