Ettevõtte nõukogu Tallinnas Kaare tee 10 asuva kinnistu tuleviku osas otsust ei langetanud ja tegi ettepaneku täiendava informatsiooni kogumiseks, viidates vajadusele seda põhjalikult eelnevalt analüüsida, ütles RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNS-ile.

Kinnistu võimaliku müügihinna osas nõukogu neljapäeval otsust ei langetanud.

RKAS saab kinnistu müügihinna määramisel aluseks võtta 154 000 eurot, millega kinnistu läks kevadel üle RKAS-i omandisse. Samas tähendaks müük otse Rüütlile, et kinnistut ei panda enampakkumisele, mis on tavaline paljude muude RKAS-i objektide võõrandamisel.

President Arnold Rüütel ütles kolmapäeval telefonivestluses Postimehele, et ta ei ole Kaare tänava maja ostmisega isiklikult tegelenud ega soovi kommentaare anda. "Olen tahtnud juba pikka aega oma elamist Tallinnas korraldada," märkis ta vaid.

Tehingu eeldatavat hinda Rüütel ei öelnud. Kõnelusest ilmnes siiski, et endise presidendi seisukohalt on üks põhilisi ajendeid Kaare tänava maja äraostmiseks selle märkimisväärne remondivajadus. Maja on kehvas seisukorras, selle küttesüsteem, veevarustus, soojapidavus ja tuleohutus ei vasta nõuetele. Seega ei saa residentsi tõsise remondita õigupoolest elamiseks kasutada. Riik seni hoonet renoveerinud ei ole.

Arnold Rüütel elab Nõmmel Kaare tee 10 majas juba alates 2006. aasta septembrist, kui ta oli veel presidendiametis ja Kadrioru lossis käis remont. Rüütel teatas seejärel, et soovib Nõmmel edasi elada. Rüütel jäigi Nõmmele ja riik maksab tema elamisega seotud kulud seniajani kinni. Maja renoveerimise hinnaks on Riigi Kinnisvara AS arvestanud 40 000 eurot.

President Arnold Rüütlile kuuluvad maja Tartus, korter Kadriorus ning maatükid Saaremaal.