Vuorinen olevat Massolt küsinud, miks nn Tuomioja loo kontekstis tõusis lärm "kõrvalisest asjast". Ta oletab, et see pahandas Massot, vahendas Ilta-Sanomat.

"Muidugi, see on küll ennekuulmatu. Ei ole muud kui imestada, et nii käitutakse," ütles Vuorinen.

"Venelastele suunatud meedia on olnud jutuks terve aasta jooksul. Riigi tasandilgi on tõdetud, et selle asjaga pole kõik korras ja peab tegema radikaalseid muutusi," rääkis Vuorinen.

Vuorinen ütleb, et tal ei ole olnud probleeme oma töös intervjuude saamisega. Ta on töötanud Eestis 17 aastat ja intervjueerinud pidevalt muuhulgas ministreid. Ta on kohtunud ka president Toomas Hendrik Ilvesega.

Masso nimetab meest oma säutsus Risto "Eesti lapsed söövad puulehti" Vuorineniks.


"See peab viitama loole, mille ma tegin vähemalt neli aastat tagasi. See puudutas vaesust Eestis. Eestlasest laps oli Eesti ajalehe artiklis rääkinud, et ta peab kodus nälja tõttu sööma puulehti. Sellest oli Eestis palju juttu," kommenteeris Vuorinen.

"Intervjueerisin päästekeskuse Tartu osakonna juhatajat nagu Eesti lehtki, tegin loo Yleisradiosse," meenutas Vuorinen, kelle sõnul võttis selle uudise hiljem Soome üleriigilisest raadiost Yleisradiost üle ka Postimees, teadmata, et teema pärines algselt Maalehest.

Vuorinen tutvus Massoga töö kaudu juba 2000. aastate alguses, kui Masso elas Helsingis ja kirjutas kolumne Eesti Päevalehte. "Need olid head kolumnid ja ma käisin teda intervjueerimas," märkis Vuorinen.

Yleisradio välisuudiste osakonna juht Elina Ravantti ütles, et tema vastas Masso säutsule. "Pean seda (säutsu) ebatavaliseks, sest Eesti on demokraatlik maa, kus hinnatakse sõnavabadust. On imelik, et seal tuleb presidendi kantseleist selliseid juhtnööre."